Skip to Content

*2019 Cyberbullying Data: Safety Net: Cyberbullying’s Impact on Young People’s Mental Health

**https://www.ditchthelabel.org/research-papers/hate-speech-report-2021/

You need to accept cookies to play this video

SPONSORSHIP

got2b:s engagemang i kampen mot nätmobbning stärks tack vare det globala partnerskapet med Ditch The Label: En digital ungdomsorganisation som stödjer unga människor mellan 12 och 25 år som påverkas av nätmobbning och kränkning online. Det erbjuder säkra platser online där DTL:s ("Harmful Content Removal Tool") strävar efter att motverka skadligt beteende direkt från källan och gör det lättare för användaren att flagga och motverka kränkande inlägg och kommentarer på sociala medier. Förutom det bidrar organisationen med värdefullt utbildningsarbete och erfarenheter.

got2b och Ditch The Label samarbetar för att öppna dörrar för viktiga konversationer och öka medvetenhet om nätmobbning. Kampanjens ändamål är att skydda människor från konsekvenserna av kränkningar online och att uppmuntra alla att äga sin originalitet och individualitet utan rädsla. Möt sex av våra unika co-creators som delar sina personliga erfarenheter och hur de övervann nätmobbningen. Tillsammans mot nätmobbning och tillsammans för en vänligare och säkrare digital värld.

Frågor och svar

got2b handlar om att uttrycka sig själv. got2b vill att alla ska kunna äga sin originalitet och individualitet med sin stil, så att de kan visa sin personlighet och attityd utan rädsla. Därför vill got2b inte bara öka medvetenheten om nätmobbning, utan också få människor att agera och engagera sig genom aktiviteter.

Anti-nätmobbning ligger nära got2b:s hjärta, eftersom nätmobbning påverkar många människor negativt och leder till att de ändrar på sig själva. De känner sig tystade, gömmer sina känslor och känner att de inte kan uttrycka sig ordentligt vilket går emot allt som got2b står för.

Vi kämpar mot nätmobbning eftersom det är ett globalt problem som tyvärr ökar. Faktum är att en nyligen genomförd global studie visade att två av fem tonåringar har mobbats online vilket leder till psykisk ohälsa, ångest och till och med självmord (Källa: Patchin, PhD, Justin. ”2019 Cyberbullying Data”; Safety Net: Cyberbullying’s Impact on Young People’s Mental Health: Inquiry Report. The Children’s Society.).

Därför har got2b gått ihop med Ditch The Label för att stärka och stödja dem i deras kamp mot hat online och nätmobbning. Samarbetet startade på Anti-Cyberbullying Day 2021 med en serie av virtuella live-framträdanden och lanseringen av en digital verktygslåda förberedd av Ditch The Label. Vidare så kämpar DTL:s verktyg ("Harmful Content Removal Tool") för att motverka skadligt beteende direktfrån källan och gör det lättare för användare att flagga och motverka kränkande inlägg och kommentarer på sociala medier.

Samarbetet är ett viktigt steg för att öka medvetenheten om problemen som är länkade med nätmobbning. Tillsammans tänker vi använda den här möjligheten att uppmuntra våra partners och konsumenter att peka ut nätmobbning när de ser det och hjälpa alla som inte känner att de uttrycka sig själva fullt ut på grund av nätmobbning.

got2b handlar om att uttrycka sig själv. got2b vill att alla ska kunna äga sin originalitet och individualitet med sin stil, så att de kan visa sin personlighet och attityd utan rädsla. Människor kan inte leva sina liv online fullt ut om de utsätts för nätmobbning, så got2b vill stärka dem och uppmuntra dem att bryta ned barriärerna.

Över det senaste året har en bred majoritet av anti-nätmobbningsorganisationer rapporterat en ökning av nätmobbning (Källa: DQ Institute). Enligt dessa grupper ökar nätmobbningen världen över och det har ökat under det senaste året eftersom alla har levt sina liv online när de har varit isolerade under pandemin. got2b tar ställning, ökar medvetenheten och gör sin del i att skapa en mer positiv kultur online och vill uppmuntra människor att äga sin originalitet.

got2b vill uppmuntra alla att äga sin originalitet och individualitet med sin stil så att de kan visa sin personlighet och attityd. Därför vill got2b som varumärke använda sin röst. got2b vill öka medvetenheten om problemen med nätmobbning och starta en viktig och inspirerande konversation runt ämnet.

Studier har visat att hälften av alla LGBTQIA-människor har upplevt kränkningar online i form av privata meddelanden eller via inlägg på sociala medier. (Källa: ”2015 National School Climate Survey.” GLSEN) got2b tycker verkligen att det är på tiden att vi ändrar på det. got2b är ett inkluderande märke som hjälper människor att uttrycka sig. got2b vill uppmuntra alla att äga sin originalitet och individualitet med sin stil så att de kan visa sin personlighet och attityd. Därför är got2b engagerade i att skapa en tryggare miljö där människor kan uttrycka sin originalitet utan rädsla.

På got2b står vi upp mot hat och mobbning, och vi blockerar eller reagerar på kommentarer i våra egna kanaler när vi anser att det är nödvändigt. Vi kommer också att använda tillfället till att stödja och stå upp för våra co-creators som är en del av vår kampanj och uppmuntra vårt community att göra det samma. Vi har nolltolerans mot nätmobbning i våra kanaler.

Våra co-creators har direkt åtkomst till en stöttande fadder hos vår partner Ditch The Label som kommer att finnas tillgänglig för att ge stöd när det behövs, ta bort kränkande innehåll på sociala medier och finnas där i händelse av att någon av våra co-creators blir en måltavla.

Det bästa är att hänvisa dem till en professionell hjälplinje eller mentor som kan ge råd och stöd. (t.ex. www.ditchthelabel.org)

Vår samarbetspartner Ditch The Label föreslår att ha en förberedd text redo. Den kan se ut som något i den här stilen:

Tack för ditt meddelande. Jag är ledsen över att du går igenom en tuff period just nu. Jag förstår att det måste kännas riktigt tungt och krävande för dig. Jag har begränsad erfarenhet inom området men du kan enkelt kontakta Ditch The Label för gratis och konfidentiell hjälp och support. De har mängder av resurser och en support community där du kan be erfarna mentorer om hjälp med allt från mobbning och psykisk hälsa till identitet och kroppsuppfattning. Länken är www.ditchthelabel.org. Hoppas att det hjälper.